Höstprogram 2020

Svängigt skön och härlig jazz….

…är vad vi alltid bjuder på. Missa inte chansen att ta med vänner och bekanta på så många som möjligt av alla de svängiga konserter vi bjuder in till i höst på konserthuset.

Trots alla de problem och de helt ovana förutsättningar som Coronapandemin skapat för både oss, er kära publik, och alla andra är vår förhoppning och vårt bestämda mål att våra sju konserter i höst skall både komma att och kunna genomföras på ett mycket säkert sätt. I stället för att vara i konserthusets lilla sal kommer vi t ex att ha sex av våra konserter i Stora salen och den sjunde i foajén (måndag 21 september kl 19.00). Konserthusledningen, läs Vestmanlandsmusiken, har på ett mycket fint och förtjänstfullt sätt organiserat för Coronasäkrade konserter i huset. Ordentligt fastställda avstånd i såväl stora salen som i foajén och bara sittplatser gäller.

Läs bladet noggrant, pricka av just de konserter Du känner att Du definitivt inte vill missa. Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk traditionell jazz till fullödig mainstreamjazz. Sex gånger är vi alltså i stora salen och en gång i foajén. Köp gärna biljetterna snarast till våra evenemang så du inte riskerar någon av våra härliga jazzkvällar! Till de två första konserterna kan vi bara sälja högst femtio biljetter. Sedan får vi se vad som eventuellt blir ett nytt beslut fr o m första oktober. Vi hoppas innerligt på en utökad gräns.

Målsättningen med våra aktiviteter är alltid att ingen, vare sig bland er eller bland våra gästande musiker skall känna sig besviken när man beger sig hemåt efter jazz- kväll arrangerad av oss. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. Så det är bara att notera i almanackan höstens alla jazzbegivenheter. Låt oss gemensamt hjälpas åt så skall vi tillsammans komma igenom denna så trista Coronapandemi. Håll avstånd och tvätta händerna!

Ladda ner hösten program 2020 här

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande  claes.tillander@gmail.com
Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.

Kommande evenemang

Kustbandet

Bernt Rosengren Quartet med Christina von Bülow

Fredrik Lindborg trio med stråkar

Mårten Lundgren Kvartett ”Big Band Goes Small Band”

Champian Fulton Scandinavian Quartet

Mathias Algotsson & Svante Henryson

Med den mångsidighet som både jazzpianisten Mathias Algotsson och klassiskt skolade cellisten Svante Henryson besitter kan man som publik aldrig veta vilka vägar kvällens konsert kommer att ta, men räkna med såväl jazzstandards som originalmaterial av de båda i nya …
Läs mer →