24 April 2012

Vinden susa uti skogarna

Möt trombonisten Nils Landgren i ett nytt format där folkvisa och jazz blandas i en unik kombination mellan ett jazzigt storband  och en klassisk symfoniorkester. Kvällen bjuder på en musikalisk resa i folkviseton med t ex Värmlandsvisan, Kristallen den fina och Vem kan segla förutan vind. Delvis är repertoaren dessutom hämtad från två CD som Nils Landgren  spelat  in med  Västeråspianisten Esbjörn Svensson, Swedish folk modern och Layers of Light.

Sveriges främste och mest efterfrågade jazzmusiker, saxofonisten/klarinettisten Magnus Lindgren, har varsamt arrangerat den vackra musiken och är förutom en av kvällens två solister även den som både dirigerar och leder hela den drygt femtio personer stora ensemblen.

Med största sannolikhet blir detta en av vårens absolut mest magnifika musikaliska upplevelser i Västerås konserthus och borde locka en mycket bred publik med intresse av såväl jazz som klassisk symfonisk musik särskilt när den dessutom arrangerats av  just Västerås eget musikaliska jazzgeni Magnus Lindgren.

www.bohuslanbigband.com
www.wermlandopera.com

Tid: Kl. 19.00

Plats: Västerås konserthus, Stora salen

Pris: 300:- (Medlemmar: 250:-)

Övrig info: Serviceavgift tillkommer på éntrepriserna


Biljettförsäljning till våra envenemang:

Biljetter finns att köpa online på: vasteraskonserthus.se
Samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén
Tisdag-fredag kl. 11.00-13.00 och 1,5 timme före konsertstart.
Tel: 021-40 36 21 Tisdag-fredag kl. 14.00-15.00

Kommande evenemang

Fredrik Lindborg trio med stråkar

Mårten Lundgren Kvartett ”Big Band Goes Small Band”

Champian Fulton Scandinavian Quartet

Mathias Algotsson & Svante Henryson