Festijazz 2013

Festijazz 2013I tjugo år har vi glatt oss åt FESTIJAZZ. Tjugo många gånger välbesökta år är väl ganska fantastiskt. Tack alla Ni som så troget kommer år efter år och tack för att Ni sprider det goda ryktet över hela vårt land. Nu är det alltså för tjugoförsta gången vi bjuder upp till stor fest och gamman. Och även i år i Västerås fina konserthus där vi i år nöjer oss med tre  scener men å andra sidan under två kvällar. Lyssna till den sköna musiken! Dansa flitigt! Ät och drick något gott! Och glöm definitivt inte bort att prata riktigt ordentligt med henne/honom som Du kanske träffade första gången förra året på FESTIJAZZ eller med henne/honom som Du inte sett sedan Ni en gång i tiden gick tillsammans i småskolan för en massa år sedan.

Vi hoppas att även årets musikmix skall ge var och en ett antal höjdpunkter att särskilt ta med hem och minnas. En del musiker har varit här tidigare men många, särskilt ur vår nästa musikergeneration, är här för första gången. Ni kommer alla att vara glada över att Ni fick tillfälle höra dem just i kväll. Säkert kommer flera av Er senare kunna säga ”ja den musikern, honom hörde jag i februari 2013 på FESTIJAZZ när någon framöver kommer att prata om någon ny ung musiker som han precis hört och blivit imponerad av.

Ingen lär dock ta illa vid sig när vi ändå vill framhålla att vi lite extra gläds åt att tillsammans med Sandviken Big Band få presentera 17-åriga Molly Pettersson Hammar, som gjorde sådan jättesuccé i TV4’s senaste IDOL-tävling. Och ej att förglömma, alla andra underbara musiker och band som kommer att förgylla våra två kvällar denna tjugoförsta FESTIJAZZ!

Jazzens Vänners styrelse vill varmt tacka alla som, på olika sätt, stöttar oss i vårt arbete på att göra FESTIJAZZ till ännu en fin upplevelse: Västerås stad, Västmanlandsmusiken, personalen på konserthuset, olika institutioner och företag i Västerås och inte minst Alla Ni musikentusiaster, som utgör grunden för ett mastodontevenemang av denna volym. Stort Tack för Ert förtroende!

Vi hoppas Ni alla får en härligt svängig helafton med allt som därtill hör.
Tag för Er när det bjuds så här högklassig underhållning i Västerås
med omnejd. Det är FESTIJAZZ som bjuder upp!

Välkomna på FESTIJAZZ 2013!

För styrelsen i Föreningen Jazzens Vänner
Claes Tillander, Ordförande

 

FESTIJAZZPROGRAMMET