Magnifik konsert med Magnus & Vänner

Sällan har det svängt så härligt och äkta i Västerås konserthus stora sal i december månad som söndag 18 decemberMagnus Lindgren för andra året i rad tillsammans med oss i Föreningen Jazzens Vänner bjöd in till ett veritabelt jazzparty med många av hans mycket nära och goda Vänner. På plats fanns sångerskorna Rigmor Gustafsson, Emilia Mikutu, Sharon Dyall, trombonisten/sångaren Nisse Landgren, tyske världstrumpetaren Till Brönner, gitarristen Erik Söderlind, pianisten Erik Lindeborg, basiten Kristian Lind, trummisen Robert Ikiz och dessutom blåsarsektonerna ur Västerås nya storband Västerås Allstar Jazz Orchestra.

I samband med konserten tog Västerås stad tillfället i akt att dela ut Lars Färnlöfstipendiet som just i år mycket passande tilldelades Nils Landgren som under publikens applåder och jubel tog emot stipendiet ur kulsturnämndens ordförandes, Per Lithammer, hand.

En minst sagt magnifik och för alla oss ca 800 på plats av många skäl mycket minnesvärd konsert. Att Magnus Lindgren är att geni torde vara ställt utom allt tvivel. Hela konsertprogrammet, alla melodier som framfördes, alla artister som framträdde såväl solo som tillsammans, alla arrangemang, ja allt var så hundraprocentigt genomtänkt men ändå hela tiden med så mycket humor och tillfällig improvisation när så behövdes att det hela kändes som om vi alla var på ett gemansamt party hemma hos Magnus Lindgren och vi var ALLA hans närmaste Vänner. Detta har nu blivit en tradition och 2012 äger konserten rum söndag 16 december vilket bestämdes direkt i anslutning till kvällens konsert såväl på scenen som efteråt när alla pustade ut efter denna härliga avslutning på Jazzens Vänners Jazzår 2011. Väl mött igen i januari 2012!

Claes Tillander

[nggallery id=5]

Dela gärna inlägget