tisdag 23 april 2024

Claire Martin & Martin Sjöstedt Trio

Den amerikanska tidningen Jazz Times har listat engelska jazzsångerskan Claire Martin som en av världens bästa jazzsångerskor.

När hon nu kommer till oss i Västerås backas hon upp av Martin Sjöstedts förnämligt svängiga Trio som både arrangerat och ackompanjerar på hennes tjugonde album i karriären. En karriär som inleddes professionellt som 19-åring för trettiosju år sedan. Redan som 21-åring uppträdde hon på legendariska jazzklubben Ronnie Scott’s i London. Under årens lopp har hon hyllats stort för sina bidrag till jazzens utveckling och har mottagit en mängd mycket prestigefyllda utmärkelser.

”Few vocalists are as elegant and eloquent as Claire Martin…she’s one of the crown jewels of the jazz world”

All About Jazz

skriver t ex den högt ansedda jazztidningen All About Jazz. Martin Sjöstedt som leder trion är en av Sveriges skickligaste och mest efterfrågade både basister och pianister. I sin trio tar han hand om pianostolen med Daniel Fredriksson vid trummorna och Niklas Fernqvist vid kontrabasen. Gissningsvis är både Claire Martin och Trion lite extra taggade när de nu kommer att bl a presentera den nya skivans material hos oss i Lilla salen på konserthuset. Vänner av mjukt eftertänksam och varmt romantisk jazz bör absolut inte missa denna kväll som sätter punkt för Jazzens Vänners vårsäsong 2024.

Västerås Konserthus, Lilla Salen

Pris: 300kr (Medlem 250kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang