Hösten program 2021

Svängigt skön och härlig jazz….

…. är vad vi alltid bjuder på. Så trots alla de problem och helt ovana förutsättningar som Coronapandemin skapat för både oss, er kära publik och alla andra är vår förhoppning och vårt bestämda mål att konserterna i höst skall kunna genomföras på ett lika coronasäkrat sätt som vi kunde göra under hösten 2020. Trots att vi då ändå blev tvungna ställa in våra två sista konserter liksom i princip alla under våren 2021. I höst kommer vi att ha alla våra åtta konserter i Lilla salen med hopp om att kanske någon av dem kan få genomföras i Stora salen. Västmanlandsmusiken (Vmu) har ju på ett mycket fint och förtjänstfullt sätt organiserat för Corona- säkrade konserter i konserthuset. Ordentligt fastställda avstånd såväl i stora som lilla salen och enbart sittplatser gäller vilket borgar för superb säkerhet i hela huset.

Läs bladet noggrant, pricka av just de konserter Du kän- ner att Du definitivt inte vill missa. Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk traditionell jazz till fullödig mainstreamjazz. Flera nya artister har vi i höst plus några av tidigare inställda konserter. Köp gärna biljetterna per omgående till våra evenemang så Du inte riskerar missa någon av våra härliga jazzkvällar! Vi vill gärna slå ett extra slag för Joan Chamorro och hans spanska grupp tisdag 30 november. Till de första konserterna kan vi förhoppningsvis bara få sälja högst femtio biljetter. Men vi hoppas givetvis på den utökade publikmängd som föreslagits av regeringen och kan komma att införas under hand. Allt beroende på coronans tillbakagång.


Målsättningen med våra aktiviteter är att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när man beger sig hemåt efter en jazzkväll arrangerad av oss. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. Så det är bara att pricka av och notera i almanackan vårens alla jazzbegivenheter. Låt oss gemensamt hjälpas åt så skall vi tillsammans komma igenom denna så trista period i jazzens och mänsklig- hetens historia. Håll avstånd, tvätta händerna och inte minst tummarna som vi måste hålla för att allt skall gå väl

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande​

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.