Vårens program 2023

Svängigt skön och härlig jazz….

…. är vad vi alltid bjuder på. Så trots alla de problem och helt ovana förutsättningar som Coronapandemin skapade för både oss, er kära publik och alla andra är vår förhoppning och vårt bestämda mål att konserterna i vår skall kunna genomföras på ett lika fint sätt som vi kunnat göra under hösten 2022. I vår kommer vi att ha fyra av våra nio konserter i Lilla salen och en av dem i Stora salen, två på foajéscenen samt två på Café Mosaic. Västerås nya mycket trevliga och om- bonade musik-och konferenslokal med adress Smedjegatan 2 mitt emot Filmstaden.

En av anledningarna till att vi kommer att vara på Café Mosaic två gånger i vår samt troligen antagligen ett antal gånger även under hösten 2023 är att vi pga ombyggnader av f d ACC lokaler inte kommer att kunna använda oss av Lilla salen fr o m april 2023 och troligen hela året ut. Men fr o m 2024 räknar både vi och Västmanlandsmusiken med att Lilla salen åter skall vara möjlig att användas på samma sätt som tidigare. Någon om- byggnad eller förändring av Lilla salen är det inte frågan om men väl en rejäl uppfräschning och förändring av Lilla salens foajé till det bättre. Spännande att se.

Läs bladet noggrant, pricka av just de konserter Du känner att Du definitivt inte vill missa. Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk traditionell jazz till fullödig mainstreamjazz.

Flera nya artister har vi i vår plus äntligen en av två gånger tidigare under pandemin inställd konsert. Köp gärna biljetterna per omgående till evenemangen så Du inte riskerar missa någon av våra härliga jazzkvällar! Vi vill gärna slå ett extra slag för t ex konserten 14 februari då även vi i sällskap med en utsökt kvartett musiker skall hylla den fantastiske Ronnie Gardiner.

Ett ytterligare extra slag vill vi slå för Monday Night Big Band som i sällskap med Rigmor Gustafsson bl a hyllar Monica Zetterlund och Thad Jones måndag 27 mars i Stora salen. Lägg så till detta inte minst kvällarna med en mängd unga mycket begåvade ungdomar som skall bli våra framtida jazz- stjärnor t ex Mainland Jazz Collective och Västerås egna tre Ungdomsstorband ur Västerås kulturskola.

Målsättningen med våra aktiviteter är att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när man beger sig hemåt efter en jazzkväll arrangerad av oss. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. Så det är bara att pricka av och notera i almanackan vårens alla jazzbegivenheter. Låt oss gemensamt hjälpas åt att återfå intensiteten och publiknärvaron vid våra konserter för ännu en ljus och härlig framtid i jazzens värld.

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande​

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.