Höstens program 2022

Svängigt skön och härlig jazz….

….är vad vi alltid bjuder på. Missa inte chansen att ta med era vänner på så många som möjligt av alla de högklassiga konserter vi bjuder in till i höst på konserthuset.

Med Coronapandemin förhoppningsvis till ett hundra procent bakom oss ser vi nu i styrelsen för Jazzens Vänner fram emot en höstsäsong då vi åter skall få uppleva de underbara fullödiga kvällar både publikt och musikaliskt som vi hade till dess pandemin slog till. Ja musikaliskt sett var det definitivt inga problem med de konserter vi kunnat genomföra trots pandemins trista återverkan på såväl publiktillströmningen som alla inställda eller uppskjutna konserter.

Flera av de högklassiga uppskjutna konserter som vi under de senaste månaderna kunnat genomföra har i sanning varit musikaliska högtidsstunder för både oss som arrangör och de jazzvänner som kommit till konserterna. På något vis verkar det som att musikerna allihop så mycket längtat efter att åter både få träffas sinsemellan, spela sin musik och dessutom få träffa er i publiken igen att det kanske rent av svängt lite extra. Det har varit en otrolig glädje och ett sväng i varje konsert. Ett faktum som definitivt inte går att komma ifrån.

Läs programbladet noggrant. Pricka av just de konserter Du känner att Du definitivt inte vill avstå från. Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk traditionell jazz till fullödig mainstreamjazz. Flera nya och för många av er okända artister har vi plus några som varit hos oss vid tidigare mycket uppskattade tillfällen.

I höst är vi sex gånger i Lilla salen och en gång i Stora salen. I Stora salen för övrigt redan tisdag 27 september då vi öppnar med ett av Europas och kanske rent av världens absolut bästa swingband Stockholm Swing All Stars. Se bara vilka som ingår i det bandet och var och en förstår vad vi menar. Under hösten presenterar vi så även ett härligt knippe med utsök- ta kvinnliga artister som t ex den danska kvinnliga bas- och vokaltrion Blonde Bass. Vidare avslutar vi så hösten med att jazzsångerskan Hannah Svensson tisdag 13 december bjuder på en julanknuten konsert med Snowflakes in December. Mitt emellan dessa två ”kvinnliga konserter” bjuder vi så på Sveriges senaste stjärnskott jazzsångerskan Johanna Pettersson med sin lika unga och förnämliga trio. För att så komplettera den korta sammanställningen här av höstens program skall vi berätta att vi till vår stora glädje även kan presentera Sveriges nyaste och mycket efterfrågade jazztrumpetare Erik Palmberg med sin förnämliga grupp, att vi äntligen lyckats få till det med ett besök av ännu en av Sveriges ”jazzexporter” gitarristen Tomas Janzon som sedan många år bor i USA och att vi även får presentera cellisten/basisten Svante Söderqvist Trio. I sanning ett både fullödigt och intressant program som det känns mycket trevligt att få hälsa er alla Välkomna till!

Målsättningen med våra aktiviteter är som alltid att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken efter en jazzkväll i vår regi. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. Låt oss gemensamt hjälpas åt att återfå intensiteten och publiknärvaron vid våra konserter. Låt oss lägga den trista Covidpandemin bakom oss för ännu en ljus och härlig framtid i jazzens värld!

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande​

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.