Vårens program 2022

Svängigt skön och härlig jazz….

…. är vad vi alltid bjuder på. Så trots alla de problem och helt ovana förutsättningar som Coronapandemin skapat för både oss, er kära publik och alla andra är vår förhoppning och vårt bestämda mål att konserterna i vår skall kunna genomföras på ett lika coronasäkrat sätt som vi kunde göra under hösten 2021. I vår kommer vi att ha sex (6) av våra nio (9) konserter i Lilla salen och tre (3) av dem i Stora salen.

Västmanlandsmusiken (Vmu) har ju på ett mycket fint och förtjänstfullt sätt organiserat för Coronasäkrade konserter i konserthuset. Enbart sittplatser gäller såväl i Lilla som Stora salen vilket borgar för superb säkerhet i hela huset. Dessutom räknar vi med att alla våra besökare har ”coronasäkrat” sig själva efter att dels ha tagit sina coronasprutor dels har försett sig med s k Covidpass eller motsvarande handling som fr o m 1 december krävs för att få tillfälle vara med vid våra konsertkvällar i konserthuset.

Läs bladet noggrant, pricka av just de konserter Du känner att Du definitivt inte vill missa. Det finns jazz för alla smaker. Från svängig klassisk traditionell jazz till fullödig mainstreamjazz. Flera nya artister har vi i vår plus några av tidigare inställda konserter. Köp gärna biljetterna per omgående till evenemangen så Du inte riskerar missa någon av våra härliga jazzkvällar! Vi vill gärna slå ett extra slag för eftermiddagskonserten med Sonja Aldén och David Carbe kvartett tisdag 1 mars. Ett ytterligare extra slag vill vi slå för Gunhild Carling & Carling Family som vi presenterar redan 6 januari under rubriken Trettondagsjazz i konserthusets stora sal. En garanterat fullödigt svängig konsert med även en hel del rena varitéinslag på repertoaren. Lägg så till detta inte minst alla kvällar med en mängd unga mycket begåvade ungdomar som skall bli våra framtida jazzstjärnor.

Målsättningen med våra aktiviteter är att ingen, vare sig bland Er eller bland våra gästande musiker, skall känna sig besviken när man beger sig hemåt efter en jazzkväll arrangerad av oss. Alla skall vilja komma tillbaka och det snarast möjligt. Så det är bara att pricka av och notera i almanackan vårens alla jazzbegivenheter. Låt oss gemensamt hjälpas åt så skall vi tillsammans komma igenom denna så trista period i jazzens och mänsklighetens historia. Håll avstånd, tvätta händerna, skaffa Covidpass och håll inte minst tummarna som vi måste hålla för att allt skall gå väl!

Välkomna på våra jazzkvällar!

För styrelsen i Jazzens Vänner Claes Tillander, ordförande​

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet.