tisdag 13 augusti 2019

Dan Barrett & His Swedish Smorgasbord

”Swedish Smorgasbord” som namn på denna underbart svängiga grupp är faktiskt Dan Barretts förslag när han och bandet spelat några härliga gemensamma konserter för något år sedan och de bestämde att vi gör om’et nästa sommar och Dan fick föreslå ett namn på gruppen. Helt spontant kom svaret ”My Swedish Smorgasbord” och här har vi dem nu på Vallby Friluftsteater en fin och förhoppningsvis även skönt varm augustikväll.

Trombonisten/trumpetaren/sångaren och underhållaren Dan Barrett är en av jazzhistoriens i relativt modern tid störste musiker i sin generation. Helt enkelt uttryckt har han spelat med alla de stora – ingen särskilt nämnd och heller ingen glömd. Dan älskar att komma till Sverige dels för att möta er som den sakkunniga publik ni är och dels för att han i Sverige alltid får möjlighet spela med de allra bästa inom hans musikform – Swingoch New Orleans musiken.

Dan Barretts nära gode vän och instrumentkollega Jesse Lindgren är det som satt samman bandet bland musiker som definitivt räknas till den svenska jazzens välsmakande smörgåsbord. Utöver Dan Barrett och Jesse Lindgren har vi i kväll på scenen saxofonisten/ klarinettisten Klas Toresson, gitarristen Mikael Selander, pianisten Pelle Larsson, basisten Niklas Fernqvist och trummisen Daniel Fredriksson. Idel ädel svensk jazzadel som tillsammans garanterat borgar för det lätt klassiska men kanske även något uttjatade uttrycket Gladjazz i dess absolut förnämsta form!

OBS! Biljettförsäljning till Vallbyjazzen:
Biljetter finns att köpa vid huvudentrén till Vallby friluftsmuséum från 90 minuter före konsertens början. Kontant eller Swish gäller.

Vallby Friluftsteater, Västerås

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Övrig information:

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang