tisdag 31 oktober 2023

Emmalisa Hallander och Peter Asplund med Claes Crona Trio

Inom loppet av lite drygt ett år har unga jazzsångerskan Emmalisa Hallander tagit examen från kungl. musikhögskolan, turnerat med Peter Asplund, sjungit som solist med olika högklassiga band, mottagit stipendier från Kungl. Musikaliska Akademien och STIM, Gjort sig ett namn bland Sveriges jazzelit och därtill släppt sin debutskiva ”Have a look inside”. Skivan innehåller dels egna kompositioner dels klassiker ur den amerikanska sångboken. I kväll har vi den stora glädjen och nöjet att för första gången i Västerås få presentera Emmalisa Hallander. Kvällen kommer att bjuda på en blandning av hennes favoriter ur den amerikanska sångboken varvat med ett knippe av hennes egna härliga kompositioner.


Med sig till oss har hon dels den utsökta trumpetaren och sångaren Peter Asplund dels ackompanjeras de båda av Claes Crona Trio. Lägg så till detta att Emmalisa 2018 tilldelades Alice Babsstipendiet vilket onekligen vittnar om att den stipendiekommittén redan då insåg hennes musikaliskt sångliga blivande storhet. Ett faktum som i sanning mer och mer accentuerats av hennes framgångar på de svenska jazzscenerna och mängden olika jazzmusiker som så gärna vill ha henne med som kollega och sångsolist.
Låt oss fylla konserthusets foajé denna kväll och uppleva hur det klassiska uttrycket A Star is Born blir en realitet hos oss i namnet av Emmalisa Hallander!

Västerås Konserthus, Foajén

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang