tisdag 28 november 2023

Filip Jers med Carl Bagge Trio. ”In the Spirit of Toots”

Munspelaren och jazzmusikern Toots Thielemans spelade sig med lekfullhet och själ in i jazzpublikens hjärtan. 2022 skulle Toots ha fyllt 100 år och denna konsert är en hyllning till mäster Thielemans. Vem kan passa bättre att göra det än vår egen munspelsvirtuos Filip Jers!

Filip träffade Toots vid flera av hans många turnéer i Sverige och fick chansen att både samtala och spela tillsammans med honom. Toots var noga med att poängtera att det var OK att härma honom men att det viktigaste var att hitta sitt eget sound som musiker och munspelare.

I denna konsert tar Filip fasta på Toots ord och hämtar inspiration från hans imponerande karriär som sträckte sig över sex decennier. Filip bjuder oss på en musikalisk odyssé som bl a innefattar älskade melodier som t ex Toots egen Bluesette och Dunderklumpen m fl till nykomponerade melodier inspirerade av Toots musikaliska uttryck och joie de vivre (livsglädje). Musiken framförs i tätt samspel med Carl Bagge Trio som består av Carl Bagge piano, Martin Höper kontrabas och Chris Montgomery trummor.

Västerås Konserthus, Lilla Salen

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang