tisdag 31 januari 2023

Fredrik Kronkvist 5 – The Swedish Songbook

Med underrubriken till The Swedish Songbook – ”Den svenska musikskatten i nya perspektiv” har här altsaxofonisten Fredrik Kronkvist återkommit till Sverige och än en gång återknutit kontakten med sina svenska musikrötter. Han har skapat framåtblickande omarbetningar på klassikerna från den rika svenska musiktraditionen, gett dem spännande arrangemang och samtidigt behållit kärnan i de starka melodierna. I The Swedish Songbook för han och hans medmusiker arvet vidare efter våra egna musikhjältar och tar många av dessa klassiska och så älskade melodier in i vår moderna tid.

Musiken är en underbar kombination av klassiska traditionella melodier ur folkmusiken och många andra som gjorts kända genom musiker som t ex Jan Johansson, Evert Taube, Olle Adolphsson, Monika Zetterlund och även Stan Getz m fl. Repertoaren är en kavalkad av melodier som var och en i publiken på olika sätt är väl bekant med och direkt tar till sig.

Fredrik Kronkvist 5 består av Fredrik Kronkvist altsaxofon, Olof Wullt elgitar, Sven-Erik Lundeqvist piano, Simon Pettersson kontrabas och Adam Ross trummor.

Västerås Konserthus, Foajén

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang