tisdag 17 oktober 2023

Linnea Jonsson Group

Det är med både glädje och stolthet som vi i Jazzens Vänner i Västerås hälsar Västeråsbördiga jazztrumpetaren Linnea Jonsson med sina jazzkamrater välkommen till en jazzkväll hos oss. Linnea Jonsson Group har av jazzhabituéer beskrivits som en av dagens mest intressanta unga jazzgrupper i vårt land.

Våren 2022 presenterade Linnea Jonsson sitt debutalbum ”Fragments of Spring”. I en av recensionerna skrevs det bl a så här: ”I Fragments of Spring visar Linnea Jonsson upp en musikalisk mognad som imponerar. Det är vemodigt vacker musik för ljusa sommarnätter spelad med innerlighet och närvaro”. Mycket finare recension kan väl knappast en debutant få!

Linnea Jonsson började sin musikaliska resa på Västerås Kulturskola där jazzintresset blommade ut i kulturskolans ungdomsstorband. Efter vidare studier vid Skurups Folkhögskola och slutligen examen vid Kungliga Musikaliska Akademin leder hon idag sin egna kvintett och är flitigt involverad i många av Sveriges olika högklassiga storband. Trots sina unga år har hon redan tilldelats ett stort antal olika förnämliga stipendier bl a Björn J:son Lind-stipendiet med följande utsökta motivering: ”J.son-stipendiet 2022 går till en instrumentalist och kompositör som med stor innerlighet förvaltar och förfinar såväl det nordiska vemodet som ljuset. För en klangvärld som andas innerlig ödmjukhet och med en tonbildning som förmår bergmassiv att blomstra tilldelas årets stipendium kompositören och trumpetaren Linnea Jonssson”.

Linnea Jonsson Group består förutom av Linnea själv på trumpet av Anna Gréta Sigurdadóttir piano, Bjarni Már Ingólfsson gitarr, Johan Tengholm kontrabas och Edvin Fridolfsson trummor.

Västerås Konserthus, Foajén

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang