måndag 27 mars 2023

Monday Night Big Band & Sinne Eeg

Sinne Eeg istället för Rigmor Gustafsson

Pga omständigheter ingen kan rå för måste Rigmor Gustafsson tyvärr och motvilligt ställa in sin medverkan i turnén med Monday Night Big Band.
Det är vi ledsna för, men vi är dock mycket glada över att vi fått med den världskända danska sångerskan Sinne Eeg som ersättare för Rigmor!
Sinne turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien och har sjungit på anrika amerikanska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York.
Hon har även uppträtt med amerikanska storheter som pianisten/organisten Larry Goldings och trumslagaren Peter Erskine, vunnit fyra ”Danish Music Awards” som motsvarar Sveriges grammis-pris, vunnit det franska ”Prix du Jazz” och har erhållit ”Dronning Ingrids Hederslegat” direkt ur danska drottning Margarethes hand.
Vi är väldigt glada över att ha Sinne med oss och kan utlova en konsertupplevelse utöver det vanliga precis som Rigmor hade gett oss!

Malmöbaserade minst sagt välrenommerade storbandet Monday Night Big Band i sällskap med en av Sveriges bästa jazzsångerskor Sinne Eeg kommer till Västerås under en turné då de bl a hyllar trumpetaren, kompositören, arrangören och storbandsledaren Thad Jones som 28 mars 2023 skulle ha fyllt 100 år.

Lägg därtill att det är 45 år sedan ”Thad Jones/Mel Lewis Orchestra” var i Sverige och tillsammans med Monica Zetterlund spelade in den legendariska skivan ”It Only Happens Every Time”. Arrangemangen som Thad Jones skrev till den inspelningen är försvunna men bandet har lyckats återskapa dem och tillsammans med Sinne Eeg får vi glädjen att avnjuta detta i vårt konserthus. Konserten hos oss är f ö den enda som Monday Night Big Band och Sinne Eeg genomför i vår del av Sverige under denna turné.

Inte utan viss stolthet vi i Jazzens Vänner i Västerås konstaterar att vi som enda arrangör i Mellersta Sverige blivit erbjudna denna konsert som vi definitivt inte kunnat tacka nej till. Med största glädje vill vi bjuda in alla musikvänner till denna veritabla höjdarkonsert med Monday Night Big Band och Sinne Eeg i Västerås konserthus stora sal måndag 27 mars kl 19.00!

Västerås Konserthus, Stora Salen

Pris: 350kr (Medlem 300kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang