tisdag 13 december 2022

”Snowflakes in December” – Hannah Svensson kvartett med Klas Lindquist

Kritikerrosade jazzsångerskan Hannah Svensson kommer med ett nytt album – denna gång i julens tecken – i sällskap med eminenta jazzmusiker. Altsaxofonisten Klas Lindquist, Salafödde, numera Malmöboende, pianisten Sven-Erik ”Svempa” Lundeqvist för övrigt en av den nya jazzgenerationens mest personliga och hörvärda pianister, den rutinerade basisten Mattias Svensson och en lysande trumslagare Paul Svanberg. Tillsammans bildar dessa fem en både hörvärd och svängig grupp. Albumet ”Snowflakes in December” vars titelspår är ett nykomponerat stycke av Hannah består i övrigt av välkända julklassiker i nya förklädnader plus ett och annat original.

Hannah Svensson har hörts i Västerås i många olika samman- hang såväl med egna grupper som i sällskap med hennes pappa, gitarristen Ewan Svensson, och inte minst vid ett flertal tillfällen tillsammans med flera av hennes sångerskekollegor från Malmöregionen Vivian Buzcek och Anna Pauline.

Utöver att Hannah Svensson är en minst sagt utsökt jazzsångerska och låtskrivare är hon dessutom en synnerligen begåvad konstnär med mestadels akvarellen och olika färgglada jazzmotiv som sitt signum. Hon ställer ofta ut såväl i hemstaden Ystad som i födelsestaden Falkenberg men även på andra orter mest i Sveriges södra delar. Vore definitivt värt för någon gallerist i Mälardalen att kontakta Hannah Svensson för en tänkbar utställning. Varför då inte rent av kombinera med en jazzkonsert!

Västerås Konserthus, Lilla Salen

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang