tisdag 2 maj 2023

Storbandskväll med Västerås kulturskolas alla tre Ungdomsstorband

Västerås kulturskola har sedan länge etablerat sig som en av Sveriges absolut bästa och förnämsta kulturskolor för bl a Ungdomsstorband. Många är de utmärkelser skolans tre ungdomsstorband och olika musiker fått ta emot under årens lopp. Flera av ungdomarna har också fortsatt sin bana efter avslutade studier som jazzmusiker på högsta såväl nationella som internationella nivå. Från senare år kan bl a nämnas de båda trumpetarna Filip Olandersson och Linnea Jonsson som båda etablerat sig i den yppersta jazzeliten.

I kväll på konserthusets foajéscen allt medan vi i publiken sitter vid borden och äter något gott får vi glädjen avnjuta våra tre ungdomsstorband. Från de allra yngsta i Hot House Hobgoblins till de något äldre i Tinnitus och de äldsta i Kulturskolans Ungdomsstorband.

Under årens lopp har vi alltid försökt engagera något av ungdomsstorbanden i våra program. Vid FESTIJAZZ hade vi många gånger Kulturskolans Ungdomsstorband som en av dansorkestrarna i konserthusets foajé. Andra gånger har vi haft ungdomsstorbandet tillsammans med någon av våra yngre jazzstjärnor bl a i samband med Jazzriksdagen 2010 och även vid ”vanliga” tisdagskonserter. Varje gång stor succé. Med största glädje ser vi fram emot att lyssna till de tre storbanden och att även få presentera de lärare som på olika sätt ger våra ungdomar den inspiration de kan behöva för att tillsammans skapa den fantastiska jazzmusik som de med gemensamma ansträngningar och ett ”jävlar anamma” åstadkommer. Härligt alla ungdomar! Vi är stolta och glada över er och er musik!

Västerås Konserthus, Foajén

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang