tisdag 22 november 2022

Svante Söderqvist Trio

I mars 2020 kom, efter närmare två decennier som kontrabasist inom den svenska jazzscenen, Svante Söderqvists debutskiva i eget namn ”Arrival”. Under alla dessa år har han turnerat och spelat in skivor med en lång rad svenska jazzartister som t ex Rigmor Gustafsson, Magnus Lindgren, Peter Asplund, Joakim Milder, Nils Landgren, Margareta Bengtson med flera.

Svante Söderqvist har sedan unga år haft ett brett genremässigt intresse vilket oftast resulterat i att han vid sidan om jazzen återkommande även anlitats av olika svenska klassiska orkestrar, är medlem i olika folkmusikgrupper och medverkar på bland annat Stockholms Stadsteater och även ibland på andra teaterensembler.

Den trio Svante Söderqvist i kväll presenterar hos oss bildades redan 2018 och består förutom av Svante själv på kontrabas och cello av två av Sveriges främsta jazzmusiker Adam Forkelid piano och Calle Rasmusson trummor. Musiken är i huvudsak komponerad av Svante Söderqvist med en tydlig melodisk och rytmisk utgångspunkt samt med element utöver jazzen från både folkmusik och klassisk musik. Genom trions musikaliska bredd, sofistikerat stråkspel på både kontrabas och cello och även sångliga inslag med Svante vid mikrofonen skapas ett mycket varierat uttryck vilket gör det välkända jazztrioformatet både varierat och nyskapande.

Trions konsert hos oss i Västerås är en av de sista på en omfattande lång turné runt om i Sverige varför Svante med sin härliga humor påstår att de då bör vara väl så varma i kläderna att vi på plats kan förvänta oss en både välrepeterad och vältrimmad musikupplevelse!

Västerås Konserthus, Lilla Salen

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang