tisdag 18 juli 2023

Swedish Swing Society – 30 år ung trio!

Trettioårsjubilerande Swedish Swing Society gästar oss för ännu ett efterlängtat och svängigt besök. Bandet som med härlig musikalisk känsla både engagerar och med en stor portion humor förvaltar och utvecklar det arv som The Benny Goodman Trio på sin tid lämnade efter sig. Den trio som utökades till kvartett när vibrafonisten Lionel Hampton 1936 blev ny medlem under många år.

Många av oss minns också med stor glädje när Swedish Swing Society var en kvartett i vilken vibrafonisten Lars Erstrand var en mycket viktig och betydelsefull medlem. När så Lars Erstrand bara någon vecka efter kvartettens fantastiska och minnesvärda konsert vid FESTIJAZZ 2009 gick ur tiden beslöt de kvarvarande tre vännerna, Antti Sarpila, Ulf Johansson Werre och Björn Sjödin, att inte försöka ersätta Lars Erstrand med någon annan vibrafonist utan fortsätta i swingens tecken på trio à la Benny Goodman Trio men även fortsättningsvis i något uppdaterad musikalisk tappning. Ett beslut som i sanning hälsats med största tillfredsställelse och tacksamhet av alla vänner av skön swingmusik.

Världsklass är ett omdöme som mycket ofta används i både publikomdömen och recensioner efter trions framträdanden. Ett faktum vi i Västerås och Jazzens Vänner med största glädje många gånger haft goda möjligheter att instämma i. Det kommer vi att få göra även denna härliga kväll på Vallby Friluftsmuseums Friluftsteater. Tag för resten gärna med några extra hundralappar så ni kan få med er Swedish Swing Societys senaste CD, dubbelCDn ”Swedish Swing Society Celebrating 25 years of swing”. Utgiven 2018 innehållande dels en CD inspelad första gången kvartetten spelade tillsammans 1993 dels en CD med trion inspelad 2016. En dubbelCD verkligen värd att äga i din privata skivsamling.

Vallby Friluftsteater, Västerås

Pris: 300kr (Medlem 250kr)

Övrig information:

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang