tisdag 25 oktober 2022

Tomas Janzon Trio

Äntligen får vi besök av den till USA p g a påstås det, han blev så djupt förtjust i Charlie Parkers solo i bl a Cool Blues, att han närmare ville både bo och uppleva atmosfären där över. Det är naturligtvis gitarristen Tomas Janzon denna introduktion avser.

Efter Musikaliska Akademin hade han som en svensk recen- sent skrev ”ofinheten” att lämna Sverige för att istället för dryga tjugo år sedan slå sig ner i Los Angeles. Där fortsatte han sina studier. Fick utsökta kontakter med många av de allra största jazzprofilerna vilket gav honom möjligheten att än mer utveckla sina redan förnämliga kunskaper i gitarrens olika uttrycksmedel. Idag är han mer eller mindre ett begrepp i den amerikanska jazzvärlden som han än mer utvecklat när han efter några år i LA flyttade sina bopålar till New York där han numera bor.

Lyckligtvis har han dock inte glömt sitt forna fädernesland utan kommer i princip varje år hem för turnéer både här och runt om i Europa. I den internationella såväl jazzpressen som bland jazzarrangörer är han mycket efterfrågad och i stort sett allt han producerar möts med idel fina omdömen. Hans senaste CD-utgåva ”Tomas Janzon 130th & Lenox” har fått så överväldigande recensioner att det är tveksamt om någon skulle tro lovorden om jag noterade dem här. Därför rekommenderas varmt att googla på hemsidan www.tomasjanzon.com för en helt objektiv egen läsning. Till oss tisdag 25 oktober kommer Tomas Janzon med sin gitarr i sällskap med en internationell trio bestående av från Sverige Tomas själv, från Brasilien basisten Rubem Farias och från USA trummisen Donald Dean. Högklassig triojazz med gitarren i högsätet garanteras och behöver egentligen inte sägas, men ändå!

Västerås Konserthus, Lilla Salen

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang