tisdag 18 april 2023

Tuxedo Jazzband

Tuxedo Jazzband som bildades 1994 har etablerat sig närmast som ett begrepp i Västerås och svenskt jazzliv. Den musik som bandet spelar har primärt sitt ursprung i New Orleans och speglar livet från början av 1900-talet då jazz, blues, ragtime och dåtidens schlager flödade på stadens nöjesställen, kabaréer, bordeller, klubbar, sällskap och föreningar. Tuxedo Jazzband är bandet som trivs ihop såväl med varandra som med sin publik och ständigt söker förnya musiken de bjuder på.

Då två bandmedlemmar, Rolf Carvenius och Pelle Dywling, trappat ner på sitt spelande har bandet i stället lyckats knyta till sig två andra högklassiga jazzmusiker sopransaxofonisten Ulf Dreber och trumpetaren Thomas Driving vilket lett till en något modernare mer swinginspirerad repertoar utöver den klassiska med rötterna i New Orleans.

Vid kvällens konsert har bandet lierat sig med utsökta jazzsångerskan och skådespelerskan Anna Sise som är en av Sveriges absolut bästa sångerskor med en bred repertoar inom den stil som är Tuxedo Jazzbands. Tuxedo Jazzbands ambition är att kombinera underhållning med bästa möjliga spelförmåga och därmed ge publiken en rolig och skön musikupplevelse. I sällskap med bandets gäst Anna Sise kommer detta i sanning att upplevas.

I ”Nya” Tuxedo Jazzband ingår följande musiker: Thomas Driving trumpet/sång, Ulf Dreber sopransaxofon/sång, Lasse Höbinger trombon/barytonhorn/flygelhorn/sång, Staffan Algell banjo/klarinett/gitarr, Stefan Ramnell kontrabas/sousafon och Peter Stenson trummor/tvättbräda/sång.

Café Mosaic, Västerås

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang