tisdag 21 november 2023

Ulf Wakenius & Trio X

Svenska gitarristen Ulf Wakenius är en av de främsta gitarristerna i världen. Många av världens idag mest aktade jazzgitarrister tillhör Ulfs beundrarskara. Hans almanacka är synnerligen välfylld med spelningar runt hela jordklotet som gäst med världens etablerade jazzgitarrister och på nästan alla de stora jazzfestivalerna vare sig det handlar om Europa, USA eller Asien är han en ofta sedd gästsolist.

Under åren 1997 till Oscar Petersons bortgång 2007 var Ulf Wakenius gitarrist i Oscar Petersons världsberömda och så högt aktade kvartett. I den kvartetten ingick även den danske basisten Niels Henning Ørsted Pedersen. Ulf Wakenius har så många fantastiska minnen att berätta från sitt hittillsvarande gitarrliv att bara det är värt att komma på denna konsert hos oss då han kommer i sällskap med Uppsalagruppen Trio X.

Tillsammans med Trio X, som består av Lennart Simonsson piano, Per V Johansson bas och Joakim Ekberg trummor, får vi utöver många musikerminnen även lyssna till Ulfs egen komponerade musik och många andras. Lägg därtill en och annan klassiker från The American Songbook. En garanterad afton med massor av lekfull gitarrjazz och en god portion humor är vad vi kan förväntas få med oss hem.

Västerås Konserthus, Foajén

Pris: 250kr (Medlem 200kr)

Billjettförsäljning till våra evenemang:

Serviceavgift tillkommer normalt vid köp av biljetter till våra konserter.

Köp online på: vastmanlandsmusiken.se
samt i Västerås konserthus biljettkassa i foajén.
För öppettider, se Västerås konserthus hemsida.

Västmanlandsmusiken, Västerås Konserthus
Kopparbergsvägen 1, 722 13 Västerås
Tel: 021-40 36 02
Telefontid: 14.00 – 16.00 Tisdag – Torsdag
E-post: info@vastmanlandsmusiken.se

Kommande evenemang